Foto 1: Carmen Vervelde met Jester

Foto 2: pony Saron

Foto 3: Romy Vervelde met Sonja

 

Afgelopen zondag werd er op het terrein van de WRPC een Bixie wedstrijd georganiseerd. Bixie wedstrijden zijn er voor de jongste ruiters en amazones en hebben als doel de kinderen te laten ‘proeven’ van de wedstrijdsport. Ze maken op een speelse en leerzame manier kennis met het rijden van een dressuurproefje.

Carmen Vervelde maakte dit weekend gebruik van de Bixie wedstrijd in Winterswijk en scoorde alsof ze al jaren mee rijdt op wedstrijden. Kunstig stuurde ze haar pony Jester door de baan in de Bixie klasse A categorie C en behaalde een keurige eerste en tweede plaats. Met haar andere pony Saron reed ze in dezelfde klasse maar bij de categorie E pony’s eveneens naar een eerste plaats.

Haar zusje Romy startte met Jester in de Bixie AA klasse categorie C en ook daar zette Jester zijn beste beentje voor in de ring. Hier gingen Romy en Jester namelijk met de eerste prijs naar huis. Romy reed met pony Sonja een Bixie AA proef in de categorie A en reed hier naar een mooie vierde plaats.

Ook was er een plaats in de prijzenrij voor Jeanet te Brummelstroete. Zij reed niet op de Bixie wedstrijd, maar laadde haar paard Cantabile in de trailer en ging richting Haaksbergen. Zij reed op de ‘Zilveren Ster’ wedstrijd en kwam uit in de klasse Z1. Dat is al een prestatie op zich en reed hier naar een zevende plaats. Gefeliciteerd allen!