In Barchem hebben de leden van de WR&PC hun talenten weer laten zien afgelopen weekend. Daar werd een wedstrijd georganiseerd waar de WR&PC met het pony- en paardenviertal is gestart. Tevens waren er een aantal leden die individueel ook gestart zijn en wisten daarmee diverse prijzen in de wacht te slepen.

Het WR&PC viertal met de paarden onder leiding van Ira Beusink wist op het ereschavot te komen. Er werd een mooie voorwaartse proef neergezet die een tweede prijs opleverde. Dit viertal bestaat uit de leden: Charlotte Almekinders, Anouk Siebelink, Cathy ten Dolle, Annerieke Nijenhuis, Marly Aarnink, Roos en Carlijn van der Hoek.

Florentine Rootveld startte in Barchem met haar paard Gentle-Wish in het Z1 een eerste prijs te behalen met 66,23% en werd hiermee kringkampioen. Florentine kan zich inschrijven voor de Gelderse Kampioenschappen. Anouk Siebelink startte met Gillmore in het BB-springen en wist een derde prijs te behalen met 66,5 stijlpunten.

Het Z-viertal van de pony’s maakte in Barchem haar debuut. Onder leiding van commandant Lies Bastiaanse wist het viertal een eerste prijs te behalen met 196 punten en konden daarna van een heerlijke taart smullen. Het viertal bestaat uit de volgende leden: Danique Oonk, Melissa Valken, Marek Egbers, Britt Oonk, Marit Damkot en Chelsea Hogeslag.

Danique, Britt en Thirsa Oonk scoorden tevens punten in de dressuur en het springen. Danique en Britt startten in de Z2 dressuur en wisten daar een winstpunt te behalen. Thirsa wist drie winstpunten in de M1 dressuur te behalen en in het B-springen werd haar foutloze rondje gewaardeerd met 75 punten voor stijl. De drie dames wisten hiermee kringkampioen te worden en Thirsa zelfs dubbel! Dit betekent dat ze doorgaan naar de Gelderse Kampioenschappen in hun klasse dressuur en Thirsa tevens voor het springen.

Roos van der Hoek kon dit weekend ook volledig vertrouwen op haar paard Trust Me in de B-dressuur. Ze reden samen 217 en 212,5 punt bij elkaar wat twee keer een eerste prijs opleverde.

Anne Berg reed naar een kringkampioenschap met haar pony Sylvester. Ze mogen naar de Gelderse Kampioenschappen in de klasse L2 dressuur.

Tessa Delger reed met Poppings Annabell in de klasse B-dressuur naar een zesde prijs met 195,5 punten en in de L1 met haar pony Cindy naar een zesde prijs met 191,5 punten. Zij heeft zich hiermee met beide pony’s ook geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen.

Chelsea Hogeslag reed naar een derde en vierde prijs in respectievelijk het BB- en het B-springen met haar pony Practical Magic en wist een ticket voor de Horka Cup finale te bemachtigen.

Mara te Hofsté sprong ook een ronde in het Z en behaalde een eerste prijs met pony Vannity.

Liza Aarnink ging met pony Twister aan de slag en behaalde in de klasse L1 dressuur een derde prijs met 192 punten.

Marloes Schieven wist een week eerder met haar paard Fame een prijs te behalen bij een samengestelde wedstrijd in Ede. Ze reed hier een foutloos spring- en crossparcours binnen de tijd. Ze wist van de ruim zestig starts als vierde te eindigen.

Zoals u leest zal de WR&PC goed vertegenwoordigd op de Gelderse Kampioenschappen verschijnen. Succes allen en gefeliciteerd met deze prachtige resultaten!