Melissa Valken

 Maaike Klomps

 Nancy Bonnink

Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Kootwijk voor een ticket naar Outdoor Gelderland reed Melissa Valken met haar pony Felony in de selectieproef 230 punten in de klasse Z1/DE bij elkaar. Hiermee wonnen zij de 2e prijs en zijn daarmee geplaatst voor de finales van de Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Outdoor Gelderland Trofee Pony’s op 28 juni a.s.

In Geesteren (GLD) werd afgelopen week de tweede selectiewedstrijd voor de paarden dressuur verreden. Over drie selectiewedstrijden wordt gekeken naar de totaalscore van iedere ruiter of amazone en al dan niet klasseren zij zich voor het GK.

Cathy ten Dolle reed met haar paard Buran in de klasse B dressuur twee keer naar een vijfde prijs met 196,5 en 200,5 punten. Nancy Bonnink reed hier met haar grote paard Ukkie naar een derde prijs in de klasse M1 en scoorde 188 punten. Carlijn van der Hoek kwam aan start met Sam en behaalde een zesde prijs met 197 punten in de L2 dressuur. Prijzen halen zit in de familie blijkbaar, want haar zusje Roos van der Hoek startte met Trust Me in de klasse B en reed vol vertrouwen naar een tweede plaats met 204 punten en een vierde plaats met 201 punten. Anouk Siebelink startte in een BB parcours met haar paard Gillmore en haalde een vijfde prijs binnen met 68 punten voor stijl.

In Vorden werd er een wedstrijd georganiseerd speciaal voor Haflingers. Hier kwam Maaike Klomps uit in de klasse M1 met haar Haflinger Haaijke van de Bekenpieper. Ze wisten een eerste prijs in de wacht te slepen met 189 punten.