1e weekend Gelderse kampioenschappen Outdoor 2023

​Op 1 juli werden in Ruurlo de Gelderse kampioenschappen voor vereniging en afdelingsdressuur verreden. Bij het verenigingskampioenschap kwam Hippische Vereniging Winterswijk aan start. De dressuurcombinaties reden allen een nette proef. De springruiters sloten daarna goed af. Dit resulteerde in een mooie achtste plaats. In de middag was het tijd voor de afdelingsdressuur. Hier nam Carmen Vervelde, lid van Hippische Vereniging Winterswijk, deel in de klasse Z. Samen met combinaties van andere hippische verenigingen uit de Achterhoek vormt zij het viertal The Power of Love. Ze reden een hele strakke, mooie proef die beloond werd met 72,538%. Hiermee zijn ze Gelders kampioen geworden en mogen ze door naar het NK in augustus.

Onze leden zijn in verschillende disciplines op dreef. Zo reden Jade ten Pas en Presley E the King tijdens hun debuut in de eventing bij SGW Markelo naar een derde prijs in de klasse B pony’s. Voor Chelsea Hogeslag en Gillmore TMH, de kersverse Gelders kampioenen eventing, was er een derde prijs in de klasse B paarden.

Marly Aarnink en Olando van de Binnenvelder behaalden in Barchem in de klasse L1 een mooie vierde prijs. Voor Chelsea Hogeslag en Fourcade lag er in Eibergen in de klasse L1 een tweede en derde prijs klaar.

Tijdens de springwedstrijd in Varsseveld was er succes voor Chelsea Hogeslag en Mango. In voorbereiding op de Gelderse kampioenschappen behaalden ze hier een vierde prijs met een mooie foutloze ronde.