Florentine en Komma d’Or reservekampioen klasse Z1

Tijdens de Gelderse kampioenschappen op 21 januari in Hierden kwam Florentine Rootveld, uitkomend voor Hippische Vereniging Winterswijk, aan start met Komma d’Or in de klasse Z1. Ze reden een goede proef. Met vele achten en zelfs een negen op het protocol mogen zij zich reservekampioen klasse Z1 dressuur van Gelderland/Flevoland noemen. Met dit resultaat, waarbij ze slechts 0,07% eindigden achter de winnaar, heeft deze combinatie zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen.

Naast Florentine kwamen nog meer leden van de vereniging aan de start. Marly Aarnink, Melissa Valken en Ilse Zieverink reden allen een mooie proef met een ruim voldoende score maar wisten niet in de prijzen te vallen.

Tijdens de springwedstrijd in Vragender was er een vierde prijs voor Sofie ten Pas met Charmeur DH in de klasse 70/80 cm. In Brummen wisten ze een derde prijs te winnen in de klasse 70 cm. Sofie ten Pas en Ysselvliedt’s Milord sprongen in Vragender naar de derde prijs in de klasse 70 cm. Anouk Kempers startte met Roxette van ’t Eigenlo op de springwedstrijd in Saasveld. In de klasse 1.10m wonnen ze de vijfde prijs. Met El Diego des Etoiles ging Anouk eveneens naar Saasveld en behaalde de overwinning in de klasse 1.10m bij de pony’s.

Tijdens de dressuurwedstrijd in Wezep wist Jade ten Pas met Ysselvliedt’s Milord zich in de klasse L1 naar een tweede en een derde prijs te rijden. Sofie ten Pas en Mistery Lana wonnen in de klasse M2 twee keer een derde prijs. Op de dressuurwedstrijd in Vragender reed Robin Berentsen met Cantodea in de klasse B dressuur met twee mooie proeven naar een tweede en een derde prijs. Anke Wiggers en Kalmanja startten in Aalten en wonnen in de klasse L2 een eerste en een tweede prijs.