Fusie tot Hippische Vereniging Winterswijk

25 augustus 2019: een datum die veel Winterswijkse paardenliefhebbers al een hele tijd vast hadden staan. Na maanden van voorbereiding zijn de Winterswijkse Ruiter- & Ponyclub en Menvereniging Oud Gerij EO gefuseerd. Een zonovergoten dag om niet snel te vergeten.

Om 10.30 werd gestart aan de manege aan de Steengroeveweg. Onder begeleiding van drie vaandeldragers en een escorte van leden, vertrok een schitterende postkoets met een boord de beide besturen richting het Oude Gemeentehuis van Winterswijk. Aldaar wachtte burgemeester Joris Bengevoord. Als buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand mocht hij voor het eerst een huwelijk sluiten tussen twee verenigingen. Gelukkig zeiden beide verenigingen volmondig JA. 

Na deze bordesscène werd de rit in de postkoets vervolgd. Ook burgemeester Bengevoord nam plaats en bracht een bezoek aan de manege. Vanaf 13.00 uur was er ruimte om het nieuwe bestuur te feliciteren. Als afsluiting van de receptie werd, na een speech van Jan Broeze en Sandra Metaal-ten Dolle, door ereleden Gerda Kruisselbrink, Henk Smalbraak, Roel Dekker en Riny Vruwink het nieuwe logo aan de gevel van de manege onthuld. 

Hippische Vereniging is klaar voor een succesvolle toekomst!

Foto’s: Betty Wassink, Kathy Wolterink