Gelderse kampioenschappen outdoor 2019

Afgelopen weekend vonden de Gelderse kampioenschappen dressuur en springen plaats in Lichtenvoorde. Hier werden door de leden van de WR&PC diverse successen behaald.

Liselotte Rootveld kwam aan start in de klasse ZZ-Licht met Gentle Wish. Op vrijdag wisten zij een tweede plek te behalen. Hiermee plaatsten zij zich voor de kür op muziek op zaterdag. Ook hierin behaalden zij een tweede plek. Overall scoorde deze combinatie het beste en werd daarmee Gelders kampioen. In de klasse Z1 kwam Tessa Delger aan start met Golden Elvis. Door een goede prestatie op vrijdag wisten zij zich te plaatsen voor de finale. Tijdens de finale wonnen zij de zesde prijs. Beide combinaties hebben zich hiermee geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Thirsa Oonk en Beau werden tweede in de klasse Z1 cat. C en zijn hiermee ook afgevaardigd. Maud Pasman reed Sulaatik’s Sing a Song in de klasse Z cat. C en presteerde eveneens goed genoeg voor een startbewijs voor het NK.

Naast de individuele prestaties, werden er ook goede teamprestaties behaald. Zowel bij de paarden als de pony’s werd de vereniging derde van Gelderland/Flevoland. Hiermee zijn de verenigingteams ook afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen.

Bij de pony’s kwamen twee teams aan start. Een derde prijs werd gewonnen door team 2 bestaande uit Esmee Wijnveen, Jade ten Pas, Iris Vaartjes, Carmen Vervelde, Yasmin Smalbraak, Lotte Houwers, Tim Schreurs en Sofie ten Pas. Reserve stonden Tessa Delger en Thirsa Oonk. Team 1 eindigde op een achtste plaats en zijn hiermee ook afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen. Dit team bestaat uit Indy Hoftijzer, Franne Wolterink, Shelby Groothuis, Maud Pasman, Anouk Kempers en Marly Aarnink. Reserve staan Britt Oonk, Sterre Hoitink, Anne Berg en Kim Sloetjes.
Het verenigingsteam van de paarden bestaande uit Jeanet te Brummelstroete, Ruth Abbink, Chelsea Hogeslag, Roos van der Hoek, Jill Beking, Milou Onderdijk, Marit Damkot en Dominique Tolsma werd derde. Ook dit is genoeg voor afvaardiging. Reserve staan Daniëlle van Staalduinen, Marloes Schieven, Anne Stronks, Danique Oonk en Ilse Zieverink.

Indy Hoftijzer reed vrijdag een sterke proef in de klasse B cat. D/E met haar pony Pandour. Zij plaatsten zich ook voor de finale waarin ze opnieuw een nette score noteerden. Anne Berg kwam met Sylvester aan start in de klasse Z1 cat. D/E. Ook zij plaatsten zich met een sterke proef voor de finale. Marek Egbers en Amadeus kwamen aan start in de klasse B paarden. Hun proef op vrijdag was eveneens goed voor een plaats in de finale.

Naast de dressuur kwam Indy ook nog aan start tijdens het springen. In de klasse B cat. D/E wisten zij met twee foutloze rondes een vijfde prijs binnen te slepen.

Bij de pony’s werd er ook nog meegestreden bij de viertallen. Het L-viertal bestaande uit Anouk Kempers, Lotte Houwers, Iris Vaartjes, Carmen Vervelde en Esmee Wijnveen eindigde op een vierde plaats, wat genoeg is voor afvaardiging naar de Nederlandse kampioenschappen. Het M-viertal bestaande uit Sterre Hoitink, Liza Aarnink, Marly Aarnink, Franne Wolterink, Britt Oonk en Anne Berg eindigde op een tweede plaats. Voor hun is het nog even afwachten of zij ook in Ermelo aan start mochten komen.

Op vrijdag kwamen nog meerdere combinaties individueel aan de start. Zij vielen niet in de prijzen maar wisten allemaal wel goede scores neer te zetten en kunnen zeer tevreden terugkijken op dit kampioenschap. 

De Nederlandse kampioenschappen vinden plaats op 24, 30 en 31 augustus in Ermelo.