Geslaagd (voorjaars-) concours WR&PC leden

Afgelopen week zijn er heel wat successen behaald door de leden van de WR&PC.

In Lichtenvoorde startte Lobke Geerdink met Genova Hsh op een avondwedstrijd in de L1 dressuur. Hier haalde ze twee keer een tweede prijs weg met 192 en 182 punten. Anne Berg ging ook naar een avondwedstrijd in Haaksbergen en startte in de klasse M2 met Sylvester. Hier behaalden zij 192 punten die goed waren voor tevens een tweede prijs.

In Winterswijk werd er dit weekend door de WR&PC een voorjaarswedstrijd georganiseerd. Zowel de spring- als dressuurliefhebbers kwamen aan hun trekken. Marit Damkot sprong met Alette eerst een rondje in de BB en behaalde een eerste prijs met 76 punten voor stijl. Hierdoor steeg het zelfvertrouwen en konden ze gelijk een rondje in de B er achteraan doen. Hier kwamen ze op een mooie vijfde plaats te staan met 68 punten voor stijl. Chelsea Hogeslag reed met Belle ook een rondje in de klasse BB, wat goed genoeg was voor 67,5 stijlpunten en een vijfde prijs. En dat het BB parcours aantrekkelijk opgesteld was bleek wel, want Milou Onderdijk reed met Gerdos hetzelfde rondje en behaalde, net als Marit Damkot, een eerste prijs. Mara te Hofsté had haar debuut in het M springen met Vannity. Dit ging ze goed af; ze gingen met een mooie tweede prijs naar huis. Thirsa Oonk sprong ook een rondje in de klasse L, categorie C en behaalde een eerste prijs.

Lobke Geerdink reed met Genova Hsh een rondje in de L1 dressuur, maar ook in Winterswijk dit keer, wat haar een derde prijs opleverde met 193 punten. Charlotte Almekinders reed een proef in de L2 dressuur met Georgina en reed goed genoeg voor een derde prijs (in handicap met de klasse L1) met 196,5 punten. Ze was eerste van de klasse L2. Mirjam ten Dolle reed met haar paard Feline in de klasse M2. Dit was haar debuut in deze klasse en ze mocht gelijk een eerste en tweede prijs meenemen met 198,5 en 192 punten.

Marek Egbers kwam uit bij de pony’s met zijn eigen Farytales Quinevere in de klasse M2 en haalde twee tweede prijzen binnen met 185,5 en 191,5 punten. Thirsa Oonk startte in de klasse M1 en reed twee eerste prijzen bij elkaar met respectievelijk 184,5 en 187 punten. Ilse Zieverink gaf gas met Presley E the King in de klasse B en mocht op het ereschavot staan op een eerste en derde plek. Ze behaalden 190 en 191,5 punten. Yasmin Smalbraak reed met haar mooie schimmel Landsbury Blue Print en de klasse B een mooi rondje wat haar 180 punten en een eerste prijs opleverde. Shelby Groothuis zadelde Dien op en ging met een derde prijs naar huis; ze mochten 196,5 punten in ontvangst nemen. Anne Berg was eerder de week al succesvol, maar ook in Winterswijk liet zij haar talent gelden. Ze reed in de M2 met Sylvester 189,5 punten bij elkaar en dat leverde haar een eerste plaats op.

Gefeliciteerd allen met deze mooie resultaten!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 april 2018