Kringkampioenen bij HV Winterswijk

Begin augustus vinden de Gelderse kampioenschappen dressuur en springen voor zowel paarden als pony’s weer plaats. De selecties hiervoor zitten er inmiddels op met diverse successen voor leden van Hippische Vereniging Winterswijk.

Bij het springen pony’s is Sam Reuling reserve kringkampioen geworden in de klasse 50 cm. Anouk Kempers is met El diego des etoiles als reservekringkampioen geëindigd in de klasse 90 cm.

Bij het springen voor paarden is Anouk Kempers met Roxette van ’t Eigenlo kringkampioen geworden in de klasse 100 cm. Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Laren wonnen zij een tweede prijs. In deze klasse eindigde Chelsea Hogeslag met Gillmore TMH op een vierde plaats in de eindstand.

Ook in de dressuurring was er succes bij de pony’s. In de klasse L1 cat. C mag Sofie ten Pas zich kringkampioen noemen met IJsselvliedt’s Milord. In de klasse M2 cat. D/E is Carmen Vervelde met Emilion reservekringkampioen geworden. Tijdens de laatste selectiewedstrijd wisten zij beide proeven te winnen. Anouk Kempers en El diego des etoiles eindigden in deze klasse als derde in de eindstand.

Tessa Delger nam op 11 juni deel aan CSI Twente. Met Hampton startte ze in de CSI 2* en won de derde prijs. Voor Jennifer Udo en Galina Z was er tijdens de springwedstrijd in Laren een zevende prijs in de klasse 100 cm. Anouk Kempers en Roxette van ’t Eigenlo zijn in vorm, een week nadat ze kringkampioen werden wisten ze ook een overwinning te behalen tijdens de wedstrijd in Barchem. Op dezelfde wedstrijd won ze met El diego des etoiles ook een eerste prijs in de klasse 90 cm. Milou Onderdijk deed mee aan de Almelose Ruiterdagen. Hier won ze een derde prijs in het klassiek parcours en een vijfde prijs in het twee-fasenparcours. Een paar dagen eerder was er in Olst ook al succes voor Milou en Promise van ’t Beukenhof. In de klasse 110 cm waren ze de snelste in het twee-fasenparcours.

Anouk Siebelink en Gillmore TMH waren in vorm in de dressuurring. Op de wedstrijd in Barchem kwamen ze aan start in de klasse Z2 en wonnen een eerste prijs.