Mooie scores leden HV Winterswijk en uitreiking wisselbekers

Afgelopen weekend reisden diverse leden van de Hippische Vereniging Winterswijk naar Rekken om aan start te komen tijdens de samengestelde wedstrijd. Voor Franne Wolterink en Dino Gomell was er een eerste prijs in de klasse B. Zij kregen 202 punten in de dressuur, 4 strafpunten in het springen en reden een foutloze cross. Indy Hoftijzer en Pandour maakten hun debuut in de klasse L bij de pony’s. Dit was direct goed voor een 3e prijs door een 185 punten in de dressuur, een foutloos springparcours en een foutloze cross. Chelsea Hogeslag kwam met Presley E the King aan start in de klasse B paarden. 205,5 punten in de dressuur, een foutloos springparcours en een foutloze cross waren goed voor een tweede prijs. Hilde van Eerden en Gentle Touch behaalden een derde prijs in de klasse M paarden.

Ook in de dressuurring zijn er successen behaald. Britt Oonk kwam in Haaksbergen aan de start met Golden Lady in de klasse M2. Met 188,5 en 195,5 punten mocht zij twee keer de eerste prijs ophalen.

Op 3 november was het tijd voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd, opengesteld voor alle ruiters en amazones die in Winterswijk wonen. In de klasse Bixie A ging de eerste prijs naar Romy Vervelde met Jester. In de klasse BB behaalde Jasmijn te Brummelstroete met haar pony Calim een eerste prijs met 192,5 punten. In de klasse B pony’s waren de prijswinnaars Elize Wijnveen met Fleur (205 punten), Kyra Pampiermole met Desteny (201 punten) en Anouk Kempers met Equitalle (200,5 punten). In de klasse L1 pony’s bleven Marly Aarnink en Vinity (189 punten) Tim Schreurs en Disco (188 punten) nipt voor. Bij de B paarden behaalde Sterre Hoitink met Destiny de hoogste score met 190 punten. De tweede prijs was voor Carmen Vervelde met Okari (189,5 punten). In de gecombineerde klasse L1/L2 paarden scoorde Liza Aarnink met Koon 201 punten, wat de winst betekende. De klasse M2 werd gewonnen door Sanne Demkes met Galatea-Utopia (188 punten).

In de middag was er tijd voor het springen. Opnieuw behaalde Jasmijn te Brummelstroete hier een eerste prijs, ditmaal in de klasse 30/40 cm. In de klasse 60/70 cm was de eerste prijs voor Tim Scheurs, gevolgd door Anouk Kempers en Zoë Banning. In de klasse 80/90 cm ging de overwinning naar Thirsa Oonk, de tweede prijs mocht opgehaald worden door Esmee Wijnveen. Bij de paarden 60/70/80 cm was Anouk Kempers met Vera de beste combinatie. De rubriek 90/100 cm werd gewonnen door de jarige Chelsea Hogeslag, gevolgd door Milou Onderdijk.

Beste ponycombinatie van de dag werd Romy Vervelde met Jester. De beste paardencombinatie van de dag werd Anouk Kempers met Vera.

Tevens werden aan het einde van de dag twee wisselbekers uitgereikt voor de beste combinaties tijdens de Hippische week 2019. De Rini Vruwink beker voor beste combinatie werd gewonnen door Anouk Kempers met Hoppenhof’s Mambo. De Piek Kotmans beker voor beste paardencombinatie ging naar Dominique Tolsma met Dominent.