Reserve titel GK dressuur voor Egbert Wiechers

Reserve titel GK dressuur voor Egbert Wiechers

Afgelopen weekend stond in het teken van de Gelderse kampioenschappen dressuur in Brummen. Een aantal leden van de WR&PC was afgevaardigd naar dit kampioenschap. In een sterk deelnemersveld wisten zijn zich goed staande te houden.

Egbert Wiechers mocht met zijn paard Endrik in de klasse Z2 starten. Hij deed dit met verve en behaalde een gemiddeld percentage van 70,15%. Dit leverde hem een reservetitel voor het kampioenschap op en daarmee ook een plaatsing voor het NK dat op 15 maart 2019 in Ermelo zal worden verreden. Wij wensen hem hiervoor alvast veel succes!

Liselotte Rootveld was ook afgevaardigd naar de Gelderse kampioenschappen en startte, net als Egbert, in de klasse Z2. Zij mocht zich een plaats onder Egbert scharen met haar paard Gentle-Wish en ging met een heel knappe derde prijs naar huis en heeft ze ook een plek bemachtigd voor het NK. In de dressuur proef scoorde zij 67,94% en in de Kür op muziek 69,25%. Dit werd een gemiddelde van 68,59%. Twee prachtige prestaties van onze leden, zeker gezien het niveau waarop zijn zich bevinden! Wij wensen Liselotte ook heel veel succes toe op het NK te Ermelo.

Ilse Zieverink reed dit weekend met Chicano van de Kempenhoeve in Enschede. Ze startten in de klasse B dressuur. Hier reden ze goed genoeg voor 190 punten wat hen een vijfde prijs opleverde.

Maud Pasman ging op 12 januari met Hero’s Jamai op pad richting Zevenaar. Ze reed hier een tweetal dressuurproeven in de klasse L2. Ze scoorde in beide proeven 194 punten en ging vervolgens met twee eerste prijzen naar huis.

Tessa Delger startte op 13 januari in Vragender. Ze kwam uit in de klasse B springen bij de paarden met haar pony Cindy. Ze reed twee foutloze rondes en behaalde 75 punten voor stijl. Ze kregen een vijfde prijs. Op 20 januari reed ze met Poppings Annabell naar Hengelo voor een rondje dressuur in de klasse M2. Ze reden 191 punten bij elkaar wat goed was voor een eerste prijs.

Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!