Succes in dressuur- en springring

De leden van Hippische Vereniging Winterswijk waren in vorm tijdens de selectiewedstrijd in Lathum. Jade ten Pas en Presley E the King sprongen zowel in de 70 als 80 cm naar de vierde prijs. Voor de selectie werden zij eerste van kring Achterhoek. Anouk Kempers en Overa sprongen bij de paarden in de klasse 1.00m naar de overwinning. Omdat zij de eerste wedstrijd ook al hebben gewonnen, werden zij direct kringkampioen in deze klasse.

Ook in de dressuur zitten de selecties voor de Gelderse kampioenschappen er bijna op. De paarden reden afgelopen weekend in Vragender de derde en laatste selectiewedstrijd. Marga Stemerdink en Nonchalante wonnen in de klasse L2 de tweede prijs. Dit betekent dat ze reserve kringkampioen zijn geworden en ze plaatsen zich daarmee voor de Gelderse kampioenschappen. Mirjam Vervelde kwam ook aan start met Nonchalante, maar dan in de klasse M1. Ook deze combinatie ging met de tweede prijs naar huis. In dezelfde klasse was er voor Melissa Valken en Michelango een vijfde prijs. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen. Cheméne Heisterborg en Fourcade reden op de laatste selectiewedstrijd naar een vierde prijs in de klasse B. Daarmee hebben zij zich als vierde combinatie ook geplaatst voor de kampioenschappen. In de klasse Z2 mag Chelsea Hogeslag zich kringkampioen noemen. Samen met J’Adore mag zij starten op de Gelderse kampioenschappen.

Ria Damkot en Allette reden tijdens de dressuurwedstrijd bij Stal Seren in Vorden naar de derde prijs in de klasse B.