Succesvolle voorjaars springwedstrijd bij HVW

Op 7 april werd op het terrein van de Hippische Vereniging Winterswijk de eerste springwedstrijd van dit seizoen georganiseerd. In de ochtend beten de pony’s het spits af. In de middag waren de paarden aan de beurt. Onder mooie weersomstandigheden kon het publiek genieten van mooie springsport. Ook eigen leden wisten nog in de prijzen te vallen. Josephine Mensink en Storm Tp wonnen zowel in de klasse 0.60m als 0.70m D/E de eerste prijs. Anouk Sikkink en Elevage’s Mare wonnen in de 0.70m en 0.80m cat. C de eerste prijs. Jade ten Pas en Presley E the King wonnen beide parcoursen in de klasse 0.80m cat. D/E.

Bij de paarden viel Anouk Sikkink opnieuw in de prijzen. Ditmaal met Zendos reed ze naar de eerste prijs in de 0.90m. In het tweede parcours in de 0.90m was er een derde prijs voor Silva Boswinkel met Icon S. In de klasse 1.00m ging de vijfde prijs naar Britt Oonk en Guess What. In de klasse 1.10m sprong Tessa Delger met Mango naar de vierde prijs. In het tweede parcours, dat direct op tijd werd verreden, ging de eerste prijs naar Milou Onderdijk met Mylord Rv gevolgd door Tessa Delger met Mango. In de klasse 1.20m ging de overwinning naar Tessa Delger, ditmaal startte zij met Kapieto. De derde prijs werd gewonnen door Anouk Kempers met Roxette van ’t Eigenlo. De klasse 1.30m direct op tijd werd gewonnen door Tessa Delger met Carife Rose Z.

Komend weekend, op 13 en 14 april, staat de eerste dressuurwedstrijd van dit outdoorseizoen op de agenda.

De dressuurruiters waren nog succesvol op andere wedstrijden in de regio. Mirjam Vervelde en Nonchalante maakten in Eibergen hun debuut in de klasse M2. Zij reden direct vijf winstpunten bij elkaar en wonnen een eerste en tweede prijs.