Succesvolle wedstrijdweek bij Hippische Vereniging Winterswijk

De week van 8 tot en met 14 mei stond bij Hippische Vereniging Winterswijk in het teken van dressuur. De hele week vonden er dagelijks dressuurwedstrijden plaats met deelnemers uit de hele regio. Op 13 en 14 mei werd de Hippische week afgesloten met voor de paarden een selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen. De weergoden waren niet de hele week goed gezind, maar door de inspanning van vele vrijwilligers kon de wedstrijd alle dagen doorgaan.

Ook vele eigen leden namen deel aan de wedstrijd en niet zonder succes. Minke Oudsen en Dominent wonnen een eerste en tweede prijs in de klasse B dressuur. Ilse Zieverink en Indy reden in de klasse L1 naar een zesde en een eerste prijs. Marit Damkot en Luciano van ’t Hof ter Doorn wonnen in de klasse M1 twee keer een tweede prijs. Voor Shelby Groothuis en Poppings Pops lagen er in de klasse L2 in beide proeven een eerste prijs klaar. Voor Fabienne Buunk en Everwood Bellfire was het een topweek. Zij wonnen zes keer een eerste prijs, één keer een tweede prijs en een derde prijs in de klasse L2 dressuur. Chelsea Hogeslag en Mango reden in de klasse L1 dressuur naar een derde prijs. Marly Aarnink en Olando van de Binnenvelder werden in dezelfde klasse zevende en eerste.

Fabienne Buunk en Everwood Bellfire zijn in vorm. In Rekken wisten ze tijdens de tweede selectiewedstrijd de eerste prijs te winnen in de klasse L2.

Sanne ten Pas en Nikita Tp waren een week eerder ook al succesvol. Tijdens de springwedstrijd in Vragender wonnen ze in de klasse 70 cm de eerste prijs. Voor Anouk Kempers en Overa was er op deze wedstrijd ook een eerste prijs in de klasse 90 cm.

Jennifer Udo en Galina Z sprongen in Diepenheim in de klasse 1.10m naar een vierde prijs. Anouk Kempers en Roxette van ’t Eigenlo wisten in Ruurlo tijdens de springwedstrijd de klasse 1.10m te winnen.

Marly Aarnink en Olando van de Binnenvelder maakten eind april in Groenlo hun wedstrijddebuut in de klasse L1. Dit was meteen goed voor een tweede prijs.

Rensqe Ticheler en Joy kwamen aan start in Zevenaar. In de klasse Z1 paarden wonnen ze een eerste prijs.

Dat de leden van Hippische Vereniging Winterswijk heel veelzijdig zijn is ook maar weer gebleken. Talitha Bakker reed met ASE Magnificent mee tijdens de CEO 1* 100 km endurance in Zutendaal (België). Zij eindigden hier in de top tien.