Thirsa Oonk en Zazoe reservekampioen

Afgelopen zaterdag stonden de Gelderse kampioenschappen dressuur pony’s op de agenda. Thirsa Oonk en Zazoe, uitkomend voor Hippische Vereniging Winterswijk, reden in de klasse Z1 een mooie proef, goed voor de titel reservekampioen klasse Z1 pony’s van Gelderland. In dezelfde klasse kwam ook Carmen Vervelde aan start met Emilion. Zij eindigden op een mooie elfde plaats. In de klasse M1 eindigden Jade ten Pas en Presley E the King op de veertiende plaats.

Een week eerder was het de beurt aan de paarden. Cheméne Heisterborg en Fourcade reden een mooie proef in de klasse B. Met een nette score eindigden zij op de negende plaats. Chelsea Hogeslag en J’Adore werden zestiende in de klasse Z2. Voor Melissa Valken en Michangelo was er een tiende plaats in de klasse M1. Marly Aarnink eindigde op de zeventiende plaats in de klasse L1. De komende weekenden staan nog de kampioenschappen in het springen op de planning.

Naast de Gelderse kampioenschappen, was er ook succes op andere wedstrijden. Tessa Delger en Melodie V mochten aan start komen tijdens Jumping Amsterdam. In de klasse 1.30m reden ze twee foutloze rondes in een snelle tijd, goed voor een prachtige tweede prijs.

Op 13 januari reden Chelsea Hogeslag en J’Adore mee tijdens de dressuurwedstrijd in Westervoort. In de klasse Z2 reden ze naar de tweede prijs. Met Gillmore TMH was Chelsea succesvol in de springring. In Vragender wonnen ze in de klasse 1.00m de eerste prijs. In dezelfde klasse was er voor Anouk Kempers met Overa een derde prijs. Jade ten Pas en Presley E the King reden in Lathum een mooie generale voor de kampioenschappen. Ze sprongen naar een derde en een eerste prijs