Viertal WR&PC team 1 wint de bronzen medaille op het NK

Zaterdag 25 augustus reisde er een grote groep ponyleden en ouders af naar Ermelo om daar te strijden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Voor de WR&PC hadden zich Maud Pasman, Marly Aarnink en Thirsa Oonk individueel geplaats, daarnaast kwamen 2 viertallen en het verenigingsteam aan start.

Maud Pasman werd 12de met Hero’s Jamai in de L1 dressuur cat. DE, Marly Aarnink werd 8ste met Infinity in de B dressuur cat. DE en Thirsa Oonk mocht zelfs twee keer individueel starten. Met Amigo werd ze 12de in de M1 dressuur cat. A/B en met Beau werd ze 10de in het springen klasse M cat. C

Bij de viertallen mocht team WR&PC 1 zich opstellen voor de prijsuitreiking,  zij kregen de bronzen medaille uitgereikt. Ze reden 247,5 en 209,5 punten bij elkaar. Het team bestaat uit: LIza Aarnink met Twister, Sterre Hoitink met Lucano, Femke Wassink met King Kosmo, Franne Wolterink met Dino Gomell, Britt Oonk met Orlando en Marica Delger met Poppings Annabell.

WR&PC team 2 heeft 231 en 183,5 punten bij elkaar gereden, dit was goed voor een 13de plek.  Hierin reden mee: Thirsa Oonk met Beau, Iris Vaartjes met Princess Romee, Lotte Houwers met Reigershoeve Lars, Shelby Groothuis met Dien en Anouk Kempers met Hoppenhof’s Mambo. Beide viertallen werden getraind en begeleid door Desiree Kemper.

De WR&PC had zich daarnaast ook nog weten te plaatsen voor het NK met het verenigingsteam. Het team van de WR&PC werd heel knap 9de op het NK. Bij het verenigingsrijden rijden 4 leden een dressuurproef en 4 leden een springparcours. De dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld en daar gaan de springfouten weer vanaf.

Voor de dressuur reden mee: Marly Aarnink met Infinity zij werden heel knap 1ste in de ring met maar liefst 215,5 punten in de B dressuur cat. DE. Liza Aarnink reed met Twister 193 bij elkaar in de L2 dressuur cat. DE. Britt Oonk reed met Orlando 185 punten bij elkaar in de L1 dressuur cat. DE. Shelby Groothuis reed met Dien 184,5 bij elkaar in de B dressuur cat. DE. In totaal kwamen ze uit op een dressuur score van 778 punten.

Van de dressuurscore worden dan de springfouten afgetrokken. We kregen in totaal 13 springfouten, de springfouten tellen dubbel dus hierdoor kwamen we uit op een eind totaal van 752 punten.

Voor het springen reden mee: Maud Pasman met Sulaatik’s Sing A Song in de klasse L cat. C, zij reden een foutloze ronde. Kim Sloetjes met Viyatti, zij kregen 4 strafpunten in de klasse B cat. E. Franne Wolterink met Dino Gomell, zij kregen 5 strafpunten in de klasse B cat. D. Sterre Hoitink met Lucano, zij kregen 4 strafpunten in de klasse M cat. D

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze top prestaties!