WR&PC leden op alle fronten succesvol

 

Naomi van den Bos

Sterre Hoitink

Shelby Groothuis

Chelsea Hogeslag

 Anne Berg

Afgelopen weekend werden er op verschillende plaatsen in Gelderland wedstrijden verreden voor zowel springen als dressuur.

Voor het springen mochten de ruiters en amazones af reizen naar Laren. Daar werd de eerste selectie wedstrijd gehouden. Sterre Hoitink mocht met Lucano in de klasse M starten met haar D pony. Hier sleepten zij een vierde prijs in de wacht en staan daarmee op een tweede plaats in de kring. Anne Berg startte met Sylvester in de klasse L met haar D pony en wist hier een vijfde prijs te bemachtigen.

Shelby Groothuis ging met haar pony Dien naar Hengelo GLD en reed twee keer naar een tweede plek met 197 en 196 punten in de klasse B dressuur. Naomi van den Bos ging naar Diepenheim; ook hier werd een dressuurwedstrijd georganiseerd. Naomi startte met Destiny in de klasse B en behaalde twee keer een derde prijs met 191,5 en 191 punten. Franne Wolterink en haar pony Dino Gomell reden op dezelfde wedstrijd een rondje in de klasse L1. Daar behaalden ze een tweede prijs met 185 punten.

Chelsea Hogeslag ging met haar paard Belle naar Lichtenvoorde. Hier werd een Hunter- Jumper wedstrijd georganiseerd. Dat is een wedstrijd waarbij de Amerikaanse stijl van rijden wordt gehanteerd. Het is tegenwoordig een populaire springrubriek waarbij hoogte en snelheid geen rol spelen. Er wordt vooral gekeken naar stijl van rijden, balans en ritme in het parcours, waaraan de jury een beoordeling vast hangt. In de reguliere ronde behaalde Chelsea een tweede prijs, in de testronde én in de zadelrubriek werd ze met Belle eveneens tweede. Later behaalde ze nog een eerste prijs in de zadelrubriek en een vijfde prijs in de Hunter ronde. Hiermee mogen zij zich reserve- kampioen noemen van de Hunter- Jumper wedstrijd.

Een mooi, veelzijdig, wedstrijd weekend dus met goede resultaten. Gefeliciteerd!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 juni 2018