Acht kringkampioenen bij WR&PC

Afgelopen weekend werden in Eibergen voor zowel de paarden als de pony’s de laatste selectiewedstrijden dressuur verreden voor de gelderse kampioenschappen. Op zaterdag werden er bij de pony’s zes kringkampioenen gehuldigd. In de klasse L1 cat. D/E was Marly Aarnink met Cantodea over drie wedstrijden de beste combinatie. Hiermee werden zij kringkampioen. Hetzelfde deed ze met haar pony Infinity in de klasse L2 cat. D/E. In de L2 cat. C was de eer aan Maud Pasman met Sulaatik’s Sing A Song. In de klasse M1 cat. A/B zijn Thirsa Oonk en Amigo kringkampioen geworden. Ook werd zij kringkampioen in de klasse Z1 cat. C met Amigo. In de Z2 cat. D/E was Tessa Delger met Odonker S de sterkste combinatie.

Naast deze kringkampioenen hebben zich nog meer combinaties geplaatst voor de gelderse kampioenschappen door goed te presteren tijdens de selectiewedstrijden: klasse B cat. C Sofie ten Pas met Twix en Jade ten Pas met Wizz Spirit van de Bergsepad, klasse B cat. D/E Indy Hoftijzer met Pandour en Anouk Kempers met Hoppenhof’s Mambo, klasse L1 cat. D/E Shelby Groothuis met Dien, klasse L2 cat. D/E Britt Oonk met Ruby, klasse M1 cat. D/E Franne Wolterink met Dino Gomell. Daarnaast zijn er nog enkele combinaties die reserve staan, mocht er een deelnemer uitvallen mogen aan de start komen: Tessa Delger met Wodan (klasse M1 cat. D/E) en Liza Aarnink (klasse M2 cat. D/E, 2e reserve).

Ook bij de paarden hebben zich combinaties geplaatst voor de kampioenschappen. In de klasse B zijn dit Marek Egbers met Amadeus en Chelsea Hogeslag met J’Adore. Chelsea is eveneens afgevaardigd in de klasse M2 met Belle. In de klasse Z1 was Tessa Delger met Golden Elvis de beste over drie wedstrijden, hiermee werden zij kringkampioen. In dezelfde klasse mag ook Danique Oonk door met Zazoe. In het ZZ-licht wist Ireen de Leeuw kringkampioen te worden. In de klasse L2 staat Rochelle Meenink 1e reserve met Goldwin van Kairos.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten! De kampioenschappen vinden plaats op 2 en 3 augustus in Zieuwent.