Gelderse Kampioenschappen paarden.

Afgelopen weekend was het zover, de kampioenschappen van regio Gelderland en Flevoland. In Wezep kwamen meerdere WR&PC leden aan start.

 

De vrijdag stond in het teken van de individuele dressuur.

Marly Aarnink kwam met Wall Street als eerste aan start. Met een foutloze en ontspannen L1 proef vielen de punten helaas wat tegen. 179.5 en 182 punten.
Cathy ten Dolle kwam uit in de klasse B. Ze kan terug kijken op een fijne proef en is erg tevreden over haar optreden met Orchid’s Buran. De proef werd gewaardeerd met 186.5 en 181 punten.
Roos van de der Hoek reed ook in de B dressuur. Ze zette met Trust Me een keurige proef neer wat haar 194.5 en 201 punten opleverde. Ze eindigde als vierde van haar ring en hierdoor plaatste ze zich voor de finale.

Florentine Rootveld kwam uit in de klasse Z1. Ze scoorde 63, 38% en is gezien de leeftijd van haar paard (6 jaar) en het gereden niveau erg tevreden over haar paard Gentle-wish.

 

Op zaterdagochtend werd er eerst nog individueel gestreden om de Gelderse titel.

Roos van der Hoek mocht met Trust Me uitkomen in de finale, klasse B. Hier reed zij een nette proef. Deze werd gewaardeerd met 188 en 188,5 punten. Dit leverde de combinatie een 19e plek van Gelderland op.

Celien Kolthof en Who Dun It sprongen in de klasse L. In de eerste manche viel er één balk. Celien mocht terugkomen voor de tweede manche waar ze 8 strafpunten liet noteren. Ook Celien kwam uit op plaats 19.

 

De middag stond in het teken van de vier- en zestallen en het verenigingsrijden.

Het WR&PC viertal paarden o.l.v. Ira Beusink, reed een foutloze en voorwaartse proef.

Dit leverde hen 210 en 200,5 punten op. Hiermee wisten zij een mooie 3e prijs te bemachtigen en een startbewijs voor de hippiade!   Het viertal bestaat uit: Charlotte Almekinders, Roos- en Carlijn van der Hoek, Cathy ten Dolle, Anouk Siebelink en reserve combinatie Marly Aarnink.

 

Onder leiding van Lies Bastiaanse (dressuur) en Wouter Hermelink (springen) werd er dit jaar ook weer gevochten om het verenigingskampioenschap. En met succes!

Roos van der Hoek met Trust Me reed in haar B proef maar liefst 224, punten bij elkaar!

Mirjam ten Dolle en Feline reden een M1 proef, de jury gaf aan genoten te hebben en ze scoorden 205 punten. Marly Aarink en Wall Street vlogen na hun foutloze springronde direct naar het dressuurterrein om vervolgens met hun L1 proef 201 punten te scoren!

Corine Westendorp reed pas haar 3e wedstrijd met Gullit ( klasse B) en wist met 191,5 punten een goede score neer te zetten!

 

Ook de springers reden grandioos. Het bleef spannend tot de laatste start maar alle vier de springcombinaties waren foutloos! In het B parcours reden Marly Aarnink met Wall Street en Danielle van Staalduinen met Sam. Celien Kolthof kwam met met Who Dun It uit in de L en Jolien Kuenen met Aronada in de klasse M.

 

Uiteraard is een team geen team zonder haar reserves :

Dressuur: Cathy ten Dolle, Anouk Siebelink, Roos van der Hoek en Charlotte Almekinders.

Springen: Milou Onderdijk, Anouk Siebelink en Marloes Schieven.

 

Met in totaal 822 punten voor de dressuur en geen enkele strafpunt vanuit het springen kon de WR&PC het kampioenslint ophalen! En uiteraard zullen zij ook aan de start verschijnen op de hippiade. De hippiade vindt plaats op zaterdag 2 september a.s. op het KNHS centrum te Ermelo.

Wij feliciteren alle leden en de instructie met de behaalde successen.

Bestuur WR&PC