Zaterdag 5 augustus reisde er een groot percentage van onze pony leden af om op het Gelderse Kampioenschap te kunnen starten.  In de individuele dressuur verschenen  er zelfs 11 starts, 2 starts in het springen , 3 viertallen en met 2 teams in het verenigingsrijden, was de WR&PC goed vertegenwoordigd. Wij zijn heel trots op de behaalde plaatsen van onze ponyleden, ze hebben heel wat deelnemers achter zich gelaten.

Tessa en Cindi (cat.E) reden een hele nette proef in de L1 dressuur, ze wist bij jury C 208,5 punten te halen en jury H gaf 199,5 punten weg. Alles bij elkaar resulteerde dit in een 2de plaats in het gehele klassement.

Thirsa Oonk kwam met haar knappe zwarte Amigo (cat.C) in de M1 dressuur in actie en wist met een heel klein verschil op de winnaar ook de 2de plaats te pakken.

Beide dames zijn hierdoor verzekerd van een startbewijs op de Nederlandse Kampioenschappen te Ermelo.

Individuele dressuur:

Tessa Delger met Poping’s Annabell, B dressuur werd negende, Britt Oonk met Beau ,Z2 dressuur werd vierde, Dominique Tolsma met Govert, L1 dressuur en Marly Aarnink met Gold, Z1 dressuur pakte beide in hun eigen klassement een dertiende plek, Chemene Heisterborg met Carlos N, L2 dressuur werden twaalfde, Anne Berg met Sylvester, L2 dressuur en Liza Aarnink met Twister , L1 dressuur pakte beide een elfde plaats. Melissa Valken met Felony reed in de Z1 en Danique Oonk reed met Zazou in de Z2 dressuur.

Springen:

Thirsa Oonk reed  met Beau in het B springen een foutloze ronde en pakte een derde prijs.

Tessa Delger mocht met Poping’s Annabell starten in het B springen, helaas kwam ze ten val en volgde er een uitsluiting.

Viertallen:

Alle klasses van de viertallen streden tegen elkaar. De drie viertallen werden onder begeleiding van Lies Bastiaanse getraind. Het Z viertal pakte een prachtige tweede plaats,  bestaande uit Danique Oonk, Britt Oonk, Melissa Valken, Marly Aarnink, Marek Egbers, en Marit Damkot wisten ze in de hoogste klasse een strakke proef neer te zetten en zijn hierdoor verzekerd van een plek op het Nederlandse Kampioenschap te Ermelo.

Het L viertal (team 2) pakte een derde plaats,  bestaande uit Lisa Aarnink, Isa Berentsen, Sterre Hoitink, Anne Berg en Femke Wassink knokte zij zich naar een prachtige derde plaats, ook dit viertal mag starten op het NK. Het andere L viertal (team1)  bestaande uit Tessa Delger, Marica Delger, Franne Wolterink, Indy Hoftijzer en Maud Collin reden naar een verdienstelijke elfde plaats.

Verenigingsrijden:

In de dressuur kwamen voor het verenigingsrijden aan start:
Anne Berg met Sylvester, L2 dressuur, Danique Oonk met Orlando, L1 dressuur, Liza Aarnink met Twister L1 dressuur, Dominique Tolsma met Govert L1 dressuur, Thirsa Oonk met Amigo M1 dressuur , Tessa Delger met Cindi, L1 dressuur, Franne Wolterink met Dino Gomell, B dressuur, Chemene Heisterborg met Carlos N L2 dressuur.

Springen:

Chelsea Hogeslag met Practical Magic Wanadoo, B springen, Liza Aarnink met Twister, B springen , Anne Berg met Sylvester, B springen, Melissa Valken met Felony, B springen, Dominique Tolsma met Govert, B springen, Marek Egbers met Fairytales Quinevere, L springen, Sterre Hoitink met Lucano, L springen, Isa Berentsen met Cantodea, L springen.

In het eindklassement van het verenigingsrijden is team 2 zevende geworden en team 1 achttiende.

Wij willen iedereen feliciteren en bedanken voor hun inzet, er zijn heel wat combinaties dubbel gestart en iedereen heeft zijn stinkende best gedaan. Dames en 1 heer top gedaan.