Vandaag werden in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen voor de paarden gehouden. Onder prachtige weersomstandigheden werd er door de Winterswijkse Ruiter- en Ponyclub gestreden bij de afdelingsdressuur (viertal) en het verenigingsrijden.

 

Het viertal van commandante Ira Beusink bestaande uit: Charlotte Almekinders, Roos- en Carlijn van der Hoek, Cathy ten Dolle en Anouk Siebelink kwamen uit in de klasse L.

Zij reden een zeer nette- en foutloze proef. De proef werd gewaardeerd met 201 en 202 punten. Een percentage van 67,17% . Ook de Zeewolder Ruiters kwamen op deze score uit. Echter ging deze vereniging door de ex- aequo regeling met de 5e prijs naar huis.

Met een 6e plaats van een groot deelnemersveld (19) mogen de WR&PC dames trots zijn op deze behaalde prestatie!

 

Ook het verenigingsteam kwam aan start.

Marly Aarnink beet met Wall Street de spits af in het springen. Zij reden een keurig rondje met één balk in het B parcours. Danielle van Staalduinen reed met Sam ook in de klasse B, zij wisten foutloos rond te komen!

Celien Kolthof en haar paard Who Dun It reden in de klasse L fanatiek naar een foutloze ronde!

Jolien Kuenen reed na haar dressuurproef een M spring parcours met haar paard Aronada. Zij lieten één balk noteren.

Milou Onderdijk en Anouk Siebelink stonden reserve voor het verenigingsspringen.

 

Bij de dressuur beet Corine Westendorp met Gullit de spits af. Gullit vond het terrein erg indrukwekkend maar Corine wist hem netjes rond te sturen in de B proef en scoorde 191punten.

Direct daarna startte Jolien Kuenen met Aronada. Ook zij reden een B proef. Deze werd beloont met 190 punten.

Roos van der Hoek en haar knappe paard Trust Me reden een keurige B proef en scoorden 200.5 punten.

Marly Aarnink zadelde Wall Street na haar springoptreden om tot dressuurpaard en liet een mooie ontspannen L1 proef zien. Deze werd door de jury beoordeeld met 191. 5 p.

Reserve combinaties dressuur: Cathy ten Dolle, Carlijn van der Hoek, Anouk Siebelink en Charlotte Almekinders.

 

Alle dressuurpunten bij elkaar en de spring ‘fouten’ hiermee verrekend kwam de vereniging uit op 757 punten. Helaas 0.5 punt tekort voor een prijs maar met een nette 8e plaats van Nederland mogen zij zeker trots zijn op de behaalde resultaten! Het team werd begeleid door Lies Bastiaanse (dressuur) en Wouter Hermelink (springen)

 

 

Wij bedanken alle deelnemers, reserve combinaties en de instructie voor hun inzet en hopen volgend jaar weer van de partij te zijn!

 

Bestuur WR&PC