Lies Bastiaanse en het WRPC viertal paarden

Op zaterdag 2 september startten een aantal leden van de WRPC op de hippiade in Ermelo. Op het Nederlands Kampioenschap kwam het viertal van commandante Ira Beusink uit in de klasse L. Zij reden een zeer nette proef. De proef werd gewaardeerd met 201 en 202 punten. Een percentage van 67,17% . Ook de Zeewolder Ruiters kwamen op deze score uit. Echter ging deze vereniging door de ex- aequo regeling met de 5e prijs naar huis. Met een 6e plaats van een groot deelnemersveld (19) mogen de WR&PC dames trots zijn op deze behaalde prestatie!

Bij het verenigingsrijden komen er vier combinaties in het springen en de dressuur aan start. De punten van de dressuur worden bij elkaar opgeteld en de strafpunten van het springen worden eraf gehaald. Alle punten bij elkaar en de ‘fouten’ verrekend, kwam de vereniging uit op 757 punten. Helaas 0.5 punt tekort voor een prijs maar met een nette 8e plaats van Nederland mogen wij trots zijn op de behaalde resultaten! Het team werd begeleid door Lies Bastiaanse (dressuur) en Wouter Hermelink (springen).

Er werd ook individueel gestart op een tweetal wedstrijden, te weten: Vragender en Haaksbergen. In Vragender werd dressuur verreden. Sterre Hoitink kwam hier aan start met haar pony Lucano in de klasse L1 en ging met een tweede prijs naar huis. Ze haalde een score van 190 punten. Franne Wolterink reed hier met pony Dino Gomell naar een vierde plaats met 189 punten. Dominique Tolsma haalde haar pony Govert uit Sesamstraat weg, reed in de klasse L2 en nam hem mee naar een tweede prijs met 202 en een derde prijs met 187,5 punt. Het was de moeite waard blijkbaar, want de dag erna startte Dominique in Haaksbergen, maar nu liet ze haar springtalent gelden. Ze reed in de klasse B naar een prachtige eerste plaats met 90 punten voor stijl. Marica Delger kwam in Vragender uit in de klasse B met Poppings Annabel en behaalde een vierde prijs met 194 punten. Tessa Delger spande de kroon door twee maal een eerste prijs te halen in de klasse L2 met maar liefst 204 en 201,5 punten! Gefeliciteerd allen met jullie behaalde resultaten!